· 

Waarom je ballet moet (uit)proberen

Ballet.. Ik zou het iedereen aanraden, of je nu kind, puber, ouder of grootouder bent. Ballet maakt je fysiek sterk, elegant, ritmisch, je houding verbeterd en je krijgt er een happy-feeling van. Ook mentaal word je sterk, je leert wat je lichaam kan, maar nog fijner: je leert wat je lichaam eerst niet kon, maar na een tijdje wel kan. Ook is het een uurtje voor jezelf, je bent met je eigen lichaam bezig en gericht op een bepaald doel en/of beweging. Daarbij zul je jezelf verbazen wanneer jou lichaam de meest geweldige poses kan uitvoeren. Je krijgt hier een voldaan gevoel van en zodoende wil je alleen maar meer kunnen. Helloooo discipline, energie en kracht!

Wanneer ik terugdenk aan een van de mooiste jaren tot nu toe, kom ik altijd weer terug naar de periode dat ik de Nationale Ballet Academie volgde. Ik heb elke dag gedaan wat ik leuk vond, ik had vrienden die precies hetzelfde deden en leuk vonden en omdat je lange dagen maakte, deelde je ook veel intieme momenten met elkaar.

Commentaren: 0

Contactformulier

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Powr.io content wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op het cookiebeleid (functioneel en marketing) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Powr.io en de content te bekijken. Je kunt hierover meer lezen in de privacyverklaring van Powr.io.