· 

Ik wilde ballerina worden

Op mijn tiende ben ik begonnen aan de Nationale Ballet Academie. Ohh wat vond ik ballet gaaf! Al van jongs af aan deed ik ballet en jazzballet, samen met paardrijden en soms wat andere schoolsporten ernaast. Maar ballerina, dat wilde ik worden en dus op naar Amsterdam om audities te doen.

Aangenomen! De opleiding van je dromen! Ik was zo ontzettend blij! De opleiding duurt zeven jaar, waarbij je elk jaar opnieuw auditie moet doen om naar het volgende jaar te mogen. Zo had je auditie in klassiek ballet, spitzen, caractere dans, modern- en jazzballet, pas de deux en meer. Ik vond het geweldig!


s' Ochtends had je de 'normale' schoolvakken (basisschool en later havo/vwo) en 's middags begon je met klassiek ballet en wat erna kwam verschilde per dag. Daarbij deelde je deze passie met je klasgenoten: iedereen ging voor hetzelfde doel.

Commentaren: 0

Check mijn socials voor meer creativiteit!

Contactformulier

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Powr.io content wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op het cookiebeleid (functioneel en marketing) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Powr.io en de content te bekijken. Je kunt hierover meer lezen in de privacyverklaring van Powr.io.