· 

Het leven na een blessure

Nadat ik een blessure had opgelopen tijdens mijn leven als topsporter moest ik stoppen met ballet.

 

Ik vind het jammer hoe het is gegaan. Ik was jong en niet in staat goed te kunnen oordelen over mijn lichaam. Nu ik hierop terugkijk vind ik dat schoolleraren en fysiotherapeuten een ouderlijke rol hadden moeten innemen. Ballet was mijn leven.. Maar, eigenlijk is mijn lichaam mijn leven. Hier zou je voor moeten zorgen! Dus voor elke topsporter (in opleiding) let goed op je lichaam en stop wanneer het nodig is.

En voor alle ouders en leraren: Let goed op je studenten! Zij willen alleen maar presteren en beter worden, voor jullie de taak om dit soms af te remmen. Zo voorkom je overbelasting bij jouw studenten en kun je voorkomen dat ze vroegtijdig met hun carriere moeten stoppen.

 

Ik voel mijn blessure nog elke keer na een wandeling langer dan een uur. Ik ben jong, ik zou veel moeten kunnen lopen, rennen, sporten en noem maar op. Maar helaas is dit niet zoals ik nu leef.

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Contactformulier

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Powr.io content wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op het cookiebeleid (functioneel en marketing) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Powr.io en de content te bekijken. Je kunt hierover meer lezen in de privacyverklaring van Powr.io.