· 

Gelukkig zijn als perfectionist

Elke positieve kant heeft een negatieve kant. Een harde werker kan te veel doorschieten waardoor je geen tijd meer vrij maakt voor jezelf, jezelf geen rust gunt en moeilijk kunt ontspannen. Een perfectionist ziet op een gegeven moment alleen maar dingen die fout zijn en op een verkeerde manier worden gedaan. Zo kunnen velen van jullie vast ook wel wat bedenken. Je 'Strenght' kan ook een 'Weakness' zijn of worden. Hier ben ik nu veel mee bezig, welke positieve eigenschappen kunnen ook een negatieve ladingen hebben, zoals perfectionistisch zijn? Als ik minder perfectionistisch was, minder hard had gewerkt en naar mezelf had geluisterd, had ik nu dan een ander leven, andere vrienden, een ander vriendje en een andere baan gehad? 

Ik denk hier veel over na en zodoende probeer ik aan mijn perfectionisme te werken, probeer ik mezelf iets minder hard te pushen door bijvoorbeeld te kijken hoe andere collega's werken en probeer ik meer aan mezelf te denken en daarom elke week één dag vrij te plannen. Toch ben ik ook erg blij met mijn eigenschappen. Ik kan vol trots zeggen dat ik een harde werker ben, dat ik ordelijk, planmatig en volgens bepaalde regels werk. Het enige verschil met nu en jaren geleden is dat ik er een balans in probeer te brengen en erken dat het ook negatieve eigenschappen kunnen worden.

Ik hoop dat de perfectionisten die dit lezen hier ook een balans in kunnen vinden. Als jullie tips hebben zou ik dit ook graag willen horen, wie weet kan ik er wat over schrijven in een nieuwe blog!

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Contactformulier

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Powr.io content wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op het cookiebeleid (functioneel en marketing) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Powr.io en de content te bekijken. Je kunt hierover meer lezen in de privacyverklaring van Powr.io.